حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۲۳ خرداد , ۱۴۰۴ Friday, 13 June , 2025 ساعت تعداد نوشته های امروز : 0×
مناقصه مناقصه
شهرستان انار یکی از برترینهای نان سنتی در سطح کشور
۱۶ مهر ۱۴۰۲ - ۶:۱۶
شناسه : 1684
بازدید 132
10
شهرستان انار یکی از برترینهای نان سنتی در سطح کشور  به نقل از روابط عمومی فرمانداری شهرستان انار ؛ در آیین اختتامیه ، اولین دوره جشنواره ملی نان در کرمان که با حضور معاون رئیس جمهور ، فداکار استاندار کرمان و با حضور ۲۰ استان از 11 الی 14 مهرماه در بوستان شورا شهر کرمان برگزار شد شهرستان انار با پخت نان کرنو حائز رتبه دوم شد.
ارسال توسط : نویسنده : مهدیه کرمی نژاد منبع : اهالی رفسنجان
پ
پ

شهرستان انار یکی از برترینهای نان سنتی در سطح کشور

شهرستان انار رتبه دوم جشنواره ملی نان را از آن خود کرد.

شهرستان انار

به نقل از روابط عمومی فرمانداری شهرستان انار ؛ در آیین اختتامیه ، اولین دوره جشنواره ملی نان در کرمان که با حضور معاون رئیس جمهور ، فداکار استاندار کرمان و با حضور ۲۰ استان از ۱۱ الی ۱۴ مهرماه در بوستان شورا شهر کرمان برگزار شد شهرستان انار با پخت نان کرنو حائز رتبه دوم شد.

محسن صالحی فرماندار شهرستان انار در این خصوص گفت: به لحاظ اهمیت مالکیت معنوی انار بر نان کرنو با هماهنگی شهرداری های انار و امینشهر ، شرکت تعاونی دهیاری ها و بخشدارمرکزی حدود ۱۵ نفر از شهرستان انار در این جشنواره حضور پیدا کردند‌ و غرفه انار با استقبال بازدیدکنندگان همراه بوده است‌.

در آئین پایانی جشنواره ملی نان، از غرفه‌های سیستان و بلوچستان، شهرستان انار و کهگیلویه و بویراحمد که به ترتیب اول تا سوم شدند، با اهدای تندیس تقدیر شد.

در گذشنه نان کرنو در همه منازل شهرستان انار به همت زنان خانواده پخته می‌شد؛ اما امروزه  تعداد کمی از خانواده‌ها ‌در شهرستان انار این نان را پخت می کنند.

از مزایای این نان محلی این است که با آرد محلی و سبوس دار پخته می شود.

این نان  که معمولا با هیزم پخت می‌شود، از ماندگاری بیشتری برخوردار است؛ چون به گفته بانوان از مایه خمیر و یا خمیرمایه محلی و همچنین آرد محلی  برای پخت  آن‌استفاده می‌شود .

نان کرنو، ۴ تا ۵ روز قابل خوردن است و بیات نمی شود‌ و دور ریز هم ندارد.

گرچه اکثر نانوایی‌ها در شهرستان انار هم به صورت ماشینی  نان کرنو را  پخت می‌کنند و مشتری خوبی دارند؛‌ ولی قابل مقایسه با پخت نان محلی نیست و زودتر کپک می‌زند.‌

طریقه پخت نان کرنو محلی به این صورت است که‌  اول آرد محلی را  با آب و  خمیر مایه محلی خمیر می‌کنند و بعد از حدود ۴۰ دقیقه که خمیر آماده شد، کرنو را به مدت حدود ۲۰ تا ۳۰ د قیقه با هیزم آتش می‌کنند و بعد از چانه گرفتن چانه‌ها را داخل کرنو می گذارند و‌حدود ۳۰ دقیقه که تمام نان، مغز پخت شد، بیرون می آورند.

 

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.