تب کریمه کنگو را جدی بگیرید.هشدار سرپرست حوزه معاونت بهداشتی رفسنجان
دکتر عباس اسماعیلی سرپرست حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان:
با شروع فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنه ها احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو نیز افزایش می یابد. یک بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد ویروسی است که از طریق کنه ها و حیوانات اهلی به انسان منتقل می شود.
علایم اولیه بیماری شامل تب، سردرد، ضعف، دردعضلانی، سرگیجه،
سرفه و گلودرد است که بسیار شبیه به بیماریهای ویروسی تنفسی مانند کرونا و آنفولانزا می باشد.
این بیماری یکی از مهمترین بیماریهای شغلی در دامداران، قصاب ها، کارگران کشتارگاهها و دامپزشکان بوده و باید بیش از سایر افراد جامعه موارد بهداشتی را رعایت نمایند.
ضروریست محل نگهداری دام از محل زندگی انسان جدا باشد و بررسی گله حیوانات اهلی به صورت دوره ای انجام شود.
کشتار دام فقط باید در کشتارگاهها صورت گیرد و شهروندان محترم از ذبح دام در معابر و منازل خودداری کنند.
آمار مرگ و میر در این بیماری بسیار بالا و در دام تنها به صورت تب بسیار خفیف و بدون علایم، مرگ و میر مشاهده شده است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان رفسنجان درباره راههای پیشگیری اعلام کرد:
خودداری از خرید گوشت فاقد مهر و برچسب کشتارگاه، استفاده از دستکش، عینک، لباس آستین بلند و چکمه در تماس مستقیم با لاشه دام و نیز خروج کود و سمپاشی اماکن دامی از راههای پیشگیری این بیماری است
وی هشدار داد: همشهریان از مصرف جگر خام و نیم پز خودداری و لاشه را پس از کشتار به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری کنند.
ثبت دیدگاه